اهمیت رعایت فاصله بین مبلمان

 

شاید برای شما هم پیش آمده باشد، که هنگام ورود به یک خانه یا دفترکار، حس خوبی از فضا بگیرید، احساس می کنید تمام وسایل درست سرجای خودشان قرارگرفتنه اند، صندلی ها به راحتی از زیر میز غذاخوری بدون اینکه به جایی گیر کند بیرون می آید، و در قسمت نشیمن، مبلمان به گونه ای قرار گرفته اند که نیاز نیست با فریاد زدن با طرف مقابل تان صحبت کنید، علت این است که همه وسایل با فاصله درست و جانمایی مناسب چیده شده اند.

در ادامه چند راهکار ساده را به شما پیشنهاد می کنیم که طرح کارآمد و متفاوتی به فضای شما بدهد:

به طور کلی می توان قوانین طراحی و چینش مبلمان را تغییر داد، اما این تغییر شامل ارتفاع مناسب و فواصل ایده آل بین مبلمان نمی شود، با رعایت این اصول، می توان فضای لذت بخش تری را در منزل و محل کار پدید آورد.

بیایید اصول اولیه را رعایت کنیم.

اتاق غذاخوری (Dining Room)

 

• فاصله دیوار از میز غذاخوری: فاصله مطلوب میز غذاخوری با دیوار یا مبلمان و سایر وسایل ، حداقل 90 سانتی متر از هر طرف تعیین می شود، این فاصله برای سهولت دسترسی به صندلی ها و راحت بیرون کشیدن آنها از زیر میز، مورد نیاز است.

• فاصله بین میز غذاخوری و ورودی: بین میز غذاخوری و در ورودی به یک فاصله 120 سانتی متری نیازمندیم که، جهت سهولت ورود و خروج افراد از اتاق در نظر گرفته می شود.

• فاصله عمودی بین صندلی و میزغذاخوری: صندلی های ساده و دسته دار باید به آسانی زیر میز قرار بگیرند، می بایست فاصله قسمت نشیمن صندلی با قید میز یا زیر آن حدود5/17سانتی متر باشد.

• فاصله بین لوستر و میز غذاخوری: برای رعایت فاصله ها در این قسمت می توان انعطاف بیشتری به خرج داد، لوسترهایی که با فاصله اندکی از میز آویز شده اند فضای مدرنی ارائه می دهند، لیکن لوستر نباید جلوی دید و مکالمه شما با افراد دیگر را بگیرد،به عبارتی نباید برای دیدن دیگران نیازی به پایین آوردن سر یا تغییر حالت در نشستن، ایجاد شود، از طرفی دیگر فاصله چراغ آویز تا میزغذاخوری نباید آنقدر زیاد باشد که از حس دلچسب بودن فضا بکاهد. می توان اندازه مناسب و معمول برای فاصله چراغ آویز تا میز غذاخوری را 60 تا 80 سانتی متر در نظر گرفت.

• محدوده فرش و میز غذاخوری: برای آنکه بتوان صندلی ها را به راحتی و بدون گیر کردن به فرش ، جابه جا نمود، فرش می بایست حدود 90 سانتی متر از هر طرف میز بیرون باشد.

• فاصله بین صندلی های غذاخوری: در حالت ایده آل حدود 60 سانت بین صندلی ها برای ممانعت از برخورد آرنج ها و سهولت جابه جایی صندلی بدون صدمه و برخورد با پاها در نظر گرفته می شود.

اتاق نشیمن (Living Room)

 

•  فاصله مبل و میز جلومبلی: فاصله مناسب بین مبل و لبه میز حدود 45 سانتی متر است، تا امکان قرار گرفتن مناسب پاها فراهم شود، از طرفی این فاصله، فاصله ی مناسبی است که  دسترسی آسان به نوشیدنی و دیگر وسایل روی میز را میسر می سازد. از نظر ارتفاع نیز از آنجا که میزهای جلومبلی تنوع زیادی دارند، قاعده آن است که اختلاف ارتفاع 10 سانتی متری را بین سطح نشیمن مبل و میز جلو مبلی مناسب بدانیم.

•  فاصله بین ست مبلمان: فضای آزاد بین ست مبلمان بین 9 تا 25 سانت در نظر گرفته می شود، که مکالمه شما با فرد دیگر را بدون نیاز به فریاد زدن در یک اتاق شلوغ و پر سرو صدا ممکن می سازد.

• اختلاف ارتفاع بین میز بغل مبلی و مبلمان: به طور کلی ارتفاع میز بغل مبلی باید برابر با دسته مبل یا صندلی شما باشد، که به فرد اجازه میدهد دسترسی راحت به نوشیدنی خود داشته باشد، و همچنین فضای اتاق را دلچسب تر می کند.

•  فاصله بین تلویزیون و مبلمان: از نظر متخصصان چشم، فاصله مناسب تا تلویزیون بین 2.40 تا 3 متر است، اما روشی که ما در اینجا به آن اشاره می کنیم به لحاظ طراحی فضا، مناسب ترین فاصله از طریق ضرب اندازه صفحه تلویزیون (اینچ) در عدد8/6 به دست می آید.

• سطح فرش و مبلمان: ابعاد فرش را بسته به نوع چیدمان مبلمان  و مساحت اتاق می توانید انتخاب کنید، اما نکته ای که در اینجا حائز اهمیت است، این است که پایه های جلوی مبل یا صندلی باید روی فرش قرار بگیرند.

• فاصله قالیچه با دیوارها به نسبت اندازه اتاق: در اتاق های بزرگ باید 60 سانت از هر طرف بین فرش و دیوار فاصله باشد، که این فضا در اتاق های کوچک تر به 30 تا 45 سانت تقلیل می یابد.

منبع:

www.apartmenttherapy.co

m